Mat

 
 
Idag gjorde jag kycklingstroganoff, dock har jag inte smakat det än. Blir lunch imorgon :)
 
Kycklingstroganoff 4 portioner

1 gul lök
2 klyftor vitlök eller en liten solovitlök
500 g kycklingfilé
1 msk smör
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
3 dl grönsaksbuljong (3 dl vatten och lite mindre än en buljongtärning eller fond efter anvisning)
2 dl 8% créme fraiche

Skala och skiva gul lök och vitlök.
Stek löken mjuk i 1/3 av matfettet och ta upp den. Bryn kycklingen i omgångar i resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
Rör ner lök, paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt buljong och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
Servera med ris eller annat gryn.
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: