Mat
Idag gjorde jag kycklingstroganoff, dock har jag inte smakat det än. Blir lunch imorgon :)
Kycklingstroganoff 4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök eller en liten solovitlök
500 g kycklingfilé
1 msk smör
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
3 dl grönsaksbuljong (3 dl vatten och lite mindre än en buljongtärning eller fond efter anvisning)
2 dl 8% créme fraiche
Skala och skiva gul lök och vitlök.
Stek löken mjuk i 1/3 av matfettet och ta upp den. Bryn kycklingen i omgångar i resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
Rör ner lök, paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt buljong och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
Servera med ris eller annat gryn.
1 gul lök
2 klyftor vitlök eller en liten solovitlök
500 g kycklingfilé
1 msk smör
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
3 dl grönsaksbuljong (3 dl vatten och lite mindre än en buljongtärning eller fond efter anvisning)
2 dl 8% créme fraiche
Skala och skiva gul lök och vitlök.
Stek löken mjuk i 1/3 av matfettet och ta upp den. Bryn kycklingen i omgångar i resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
Rör ner lök, paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt buljong och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
Servera med ris eller annat gryn.