Fröfrallor!

Har bakat bröd här hemma, och de blev goda! (Var tvungen att smaka på en gång ;p)
 
För ca 20 st behövs:
 
1½ dl rågkross
½ dl linfrön
3 dl vatten
50 g jäst
2½ dl vatten, 37°
1 dl kesella lätt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
2 msk honung
½ dl solroskärnor
180 g, ca 3 dl, rågsikt
120 g, ca 2 dl, grahamsmjöl
300 g, ca 5 dl, vetemjöl special +1 dl till utbakning
Topping: 2 msk sesamfrön, vallmofrön, solroskärnor, havregryn, pumpakärnor, polenta, linfrön eller vad du har hemma 
 
Blanda rågkross, linfrön och 3 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Ställ åt sidan att svalna eller låt stå över natten. Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gröten och övriga ingredienser – vetemjölet lite i taget medan degen arbetas blank och smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i två delar och rulla ut varje degbit till en längd och skär i ca 10 jämnstora bitar. Trilla till runda bullar som placeras på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 225°. Pensla bullarna med lite vatten och strö över olika fröer/gryner. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: snoosi

Och de var extreeeemt goda!😍

2014-09-08 @ 10:12:41
Postat av: snoosi

Och de var extreeeemt goda!😍

Svar: Taack gumman <3 mysigt med frukostgäst!
Emelie

2014-09-08 @ 10:12:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: