Scones!
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
eller 2 dl filmjölk
Sätt ugnen på 250° . Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda. Skär smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingertopparna till en smulig deg (Om smöret är kylskåpskallt kan man låta smöret ligga i mjölblandningen en stund i rumstemperatur så mjuknar det och blir lättare att finfördela. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats) och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra med en kniv i ett kors och nagga med gaffel. Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 12-15 minuter tills brödet fått fin färg och är genomgräddat. Låt svalna något och servera. Det är gott med smör, marmelad och ost till. Man kan även ha philadelphia.

